Integritetspolicy

För att vi skall kunna bedriva vår verksamhet på hållbart och ansvarsfullt sätt behöver vi bl.a. kunna behandla företags- och personuppgifter. Vi är emot oetiska användandet av personliga data för att tjäna olika företags vinstsyfte. För oss är rätten till att själv kunna bestämma över sin integritet väldigt viktigt. Vi anser att företag, organisationer och statliga verksamheter, världen över, har ett aktivt ansvar för att upprätthålla en intern policy som värnar om människors privata uppgifter.

Vilka vi är

Information om oss, våra produkter och våra tjänster hittar du här på webbplatsen: https://www.liveagent.se.

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Media

Om du laddar upp bilder till webbplatsen bör du undvika att ladda upp bilder där EXIF-data inkluderar data från GPS-lokalisering. Besökare till webbplatsen kan ladda ned och ta fram alla positioneringsuppgifter från bilder på webbplatsen.

Cookie-filer

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Om du har ett konto och loggar in på denna webbplats kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Sidor och inlägg på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Analys

Vi använder oss av analysverktyg (Som exempelvis Google Analytis) för att spåra våra besökares beteenden och intressen. Denna data använder vi sedan för att förbättra vår hemsida och våra marknadsföringsinsatser.

Chatt, kontaktformulär och e-post

När du har kontakt med oss via chatt, kontaktformulär eller e-post sparar vi dina uppgifter och våra konversationer. Dessa sparas så att vi kan svara dig och återkoppla till dig. Dessa används enbart för att lösa ärenden.

Vilka vi delar dina data med

Dina uppgifter kan kommas att delas med under- och tjänsteleverantörer. Dessa får då enbart tillgång till de uppgifter som krävs för att lösa specifika uppgifter (Exempelvis bokföring och fakturering). Inga uppgifter delas för att förse under- och tjänsteleverantörer med kontakter för marknadsföring.

Hur länge vi behåller era uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

För användare som registrerar sig på webbplatsen, sparar vi även personuppgifterna dessa anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

När vi har kontakt via chatt eller e-post kan uppgifterna sparas olika länge beroende på ärendets natur. Vi raderar dock vanliga ärenden efter 2 år. Kund- och faktureringsavgifter sparas så länge vi behöver dem. Det gäller även uppgifter som behöver bli del av vårt bokföringskrav.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Vart vi skickar dina uppgifter

Kommentarer från besökare kanske kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.
Uppgifter som kommer från chatt, kontaktformulär eller e-post skickas till ansvarig person för att behandla ärendet

Ytterligare information

I enlighet med exempelvis GDPR vidtar vi löpande åtgärder och anpassningar för att säkra och skydda uppgifter för alla människor vi kommer i kontakt med.

Hur vi skyddar din information

Vi vidtar lämpliga säkerhetsåtgärder för att skydda data som rör dig från att hamna i otillbörliga händer. Vi tar även backup på dina uppgifter ifall de skulle gå förlorade vid exempelvis serverfel.

Vilka procedurer vi har för dataläckor

Om det uppstår ett intrång som kan riskera att dina uppgifter sprids kommer detta utredas och anmälas till Datainspektionen. Utredning kommer att genomföras av lämplig part med specialkompetens.

Kakor (”cookies”)

För att få den här webbplatsen att fungera ordentligt skickar vi ibland små filer till din dator. Dessa filer kallas kakor eller ”cookies”. De flesta större webbplatser gör på samma sätt.

Vad är kakor?

Kakorna är små textfiler som sparas på din dator, telefon eller surfplatta när du besöker webbplatsen. Kakorna hjälper webbplatsen att komma ihåg dina inställningar (t.ex. användarnamn, språk, textstorlek och andra förhandsval) under en viss tid. Tanken är att du inte ska behöva göra om inställningarna varje gång du går in på webbplatsen eller bläddrar mellan olika sidor.

Hur använder vi kakorna?

Statistik, analys och marknadsföring

Vi använder oss av Googles tjänster, så som exempelvis Google Analytics eller Google Adwords. I sammanband med detta sparas kakor på din dator. Vi använder dessa enbart för det tänkta ändamålet. Mer detaljerad information om Googles kakor hittar du under: https://policies.google.com/technologies/ads?hl=sv

Webblatsens kakor

 

Ändamål Varaktighet Typ
Tillåta Google Analytics minska frekvensen av begäran. Session HTTP
Skicka data till Google Analytics om vilken typ av enhet och beteendemönster besökarna har samt hur de rör sig mellan diverse enheter och marknadskanaler. Session Pixel
Registrera ett unikt ID som generar statistisk data på hur besökaren använder sidan. 2 å HTTP

 

Hur du kan kontrollera kakorna

Du kan kontrollera och radera kakor precis som du vill. Läs mer på aboutcookies.org. Du kan ta bort alla kakor som finns på din dator och du kan ställa in webbläsaren så att den inte tar emot några kakor. I så fall måste du eventuellt göra om vissa inställningar varje gång du går in på en webbplats och vissa tjänster och funktioner kanske inte fungerar.

Relevanta tillägg till denna webbplats

Plugin: Smush

Note: Smush does not interact with end users on your website. The only input option Smush has is to a newsletter subscription for site admins only. If you would like to notify your users of this in your privacy policy, you can use the information below.

Smush sends images to the WPMU DEV servers to optimize them for web use. This includes the transfer of EXIF data. The EXIF data will either be stripped or returned as it is. It is not stored on the WPMU DEV servers.

Plugin: Defender Pro

Third parties

This site may be using WPMU DEV third-party cloud storage to store backups of its audit logs where personal information is collected.

Additional data

This site creates and stores an activity log that capture the IP address, username, email address and tracks user activity (like when a user makes a comment). Information will be stored locally for 30 days and remotely for 1 year. Information on remote logs cannot be cleared for security purposes.

Personuppgiftsansvarig

Personuppgiftsansvarig hos oss är
Säljpartner Sverige AB med organisationsnummer 556755-1444 och adress Västberga Allé 9, 126 30 Hägersten.

Kontaktperson hos oss är
Jann Aleite. Han nås på e-post: jann@spinmedia.se